Taxatie

Vaak wordt het belang van een taxatie onderschat. Wanneer er een verzekering wordt afgesloten, is het echter heel belangrijk dat de waarde van je eigendommen wordt vastgelegd. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en ben je bij schade verzekerd van een optimale dekking.

Gebouwen

Als ondernemer word je vaak geconfronteerd met onder- of oververzekering. Bij onderverzekering wordt de schade slechts gedeeltelijk vergoed. De continuïteit van de onderneming loopt hiermee gevaar. Oververzekeren komt daarentegen ook veelvuldig voor. Er wordt maandelijks te veel premie betaald en dat is natuurlijk zonde. Een goed taxatierapport biedt hierbij uitkomst!

Inventaris

Veel mensen zijn zich er niet van bewust maar als de dagwaarde van je inventaris lager is dan 40 procent van de nieuwwaarde, keert de verzekering bij schade slechts de dagwaarde uit. Zelfs als je verzekerd bent voor nieuwwaarde. Voor het overgrote deel van je middelen is dit al na drie jaar het geval! In het geval van schade-uitkering kan dit het al dan niet voortbestaan van een onderneming betekenen. Laat je daarom adviseren door één van onze taxatiedeskundigen!